Voor organisators

Wat dansers belangrijk vinden

Een eerste is zeker de muziek. Wij dansen op Swing Jazz. Boek een dj of band die specifiek weet hoe te draaien of spelen voor dansers.

Een goede dansvloer is een volgend punt. Een vuistregel is dat je per danser 1.5m² (of 3m² per koppel) dansvloer moet voorzien. De dansvloer is bij voorkeur vlakke gladde parket. Soms zijn tegels of gepolierd beton ook aanvaardbaar, maar ruwe vloeren of vloeren met gleuven en oneffenheden zijn echt niet oké.

Gratis kraantjeswater aanbieden is een volgende gunst naar de dansers toe. Een gebruikelijk aanbod is om indien gewenst een glasje kraantjes water bij een andere consumptie aan te bieden.

Al die dansende mensen genereren ook een aanzienlijke warmte en dansen in een drukkend warme zaal is helemaal niet aangenaam. Zet dus zeker de verwarming uit voor en tijdens een dansevenement en doe al het mogelijke om de zaal zo koel en droog mogelijk te houden. Alle ramen en deuren openen doet vaak al veel, maar is niet altijd mogelijk door kans op geluidshinder. Ventilatoren plaatsen of een ruimte kiezen met een goed klimaatbeheer systeem met luchtverversing is ook een goede oplossing.

Als laatste wil het oog uiteraard ook wat, kleed je locatie mooi aan en je zal zonder twijfel een erg goede indruk nalaten bij je bezoekers.

Dansers uitnodigen

We krijgen als Gentse Hoppers wel vaker de vraag of we ergens willen komen dansen. Als je op zoek bent naar een demo, initiatieles of dergelijke is het antwoord nee. Daarvoor moet je de “performers” aanspreken. Als je gewoon dansers wil om je dansvloer te vullen dan geven we je uitnodiging graag door aan ons netwerk, maar we beloven niets. Elk evenement waar gedanst kan worden en aan de voorwaarden voldoet nemen we ook graag op in onze kalender. Wil je echt zeker zijn dat er dansers komen dan is het voorzien van een speciaal aanbod meestal erg succesvol. Een korting op toegangsprijs voor dansers, twee voor de prijs van een voor danskoppels of zelfs vrijkaarten uitdelen wordt altijd erg warm onthaald en geeft een mooie win-win resultaat.

Samenwerken met de Gentse Hoppers

We verwelkomen en steunen graag iedereen die activiteiten wil organiseren rond jazz dans in Gent. Voor we er ons als organisatie aan verbinden hebben we wel enkele voorwaarden. Ten eerste moeten initiatieven volledig open zijn voor deelnemers en geïnteresseerden, zonder iemand systematisch uit te sluiten. Aandacht voor kwaliteit is een tweede zeer belangrijk punt. Elke initiatiefnemer moet een zo hoog mogelijke kwaliteit nastreven bij het organiseren van zijn of haar project. Als laatste willen we duidelijk stellen dat zonder de toestemming van de kern groep je als organisator onze naam niet mag vernoemen in je communicatie.

Een project voorstellen kan op een Gentse Hoppers Vergadering of via email op info@gentsehoppers.com