Voor dansers

Leren dansen

Leren dansen kan op verschillende manieren. Ga voor een van de volgende opties, of combineer ze voor een maximaal resultaat:

Leer dansen zoals “back in the day”: rechtstreeks op de dansvloer. Kijk naar de andere dansers en kopieer hun bewegingen. Hoe meer je danst, hoe beter je wordt. Volg zeker ook een van de vele (gratis) initiatielessen. Een goede basis is belangrijk!

Wil je op een sneller tempo leren dansen? Schrijf je dan in voor een lessenreeks bij een van onze Gentse dansscholen. Je leert er meteen ook andere dansers kennen. Op een van de vele workshops in binnen- en buitenland kan je je danskennis verder verdiepen.

De Gentse Hoppers organiseren geregeld ook Each One Teach One’s, ontspannen oefenmomenten waarop jij en je mededansers zelf aan de slag gaan.

Neem je graag een vliegende start? Of wil je je als ervaren danser sneller ontwikkelen? Overweeg dan één of meer privélessen met een topdanser.

Dansscholen in Gent

Dansen

Als swingdanser in Gent hoef je je nooit te vervelen. Je kan je uitleven op een van de vele swingende “social dances” met live band of dj. Of pik een concert of jamsessie mee in de jazzbars die Gent rijk is. De dansruimte is er vaak beperkt, maar laat op de avond belanden stoelen en tafels wel eens aan de kant.

Neem een kijkje op onze Gentse Hoppers-kalender voor alle dansbare evenementen binnen de regio Gent.

Etiquette en floorcraft

Er zijn enkele do’s en don’ts waar we samen op letten voor het plezier van iedereen op de dansvloer.

Een duidelijk overzicht vind je in het artikel Swing 101 – Etiquette & floorcraft op de blog Swungover. Zeker lezen!

Outfit en dansschoenen

Heel wat swingdansers houden van de vintagelook. Op feestjes zie je ons vaak in een strak pak of zwierig kleedje uit de tijd van toen. Maar een vereiste is dat niet. Draag kledij waar jij je comfortabel in voelt om te dansen.

Contact met een bezwete huid is niet zo aangenaam voor je danspartner. Probeer de plaatsen waar jullie connectie maken bedekt te houden. Voor de heren is dat de rechterschouder en -bovenarm, voor de dames de rug. Neem ook extra kleding mee, zodat je een bezweet kledingstuk kan inwisselen voor een fris, droog exemplaar.

Goeie dansschoenen zijn een must. Koop een paar schoenen met gladde zool, zoals klassieke lederen schoenen. Of laat een schoenmaker je favoriete paar van een laagje suèdeleer voorzien.

Op erg gladde vloeren glijden schoenen met lederen zolen gevaarlijk hard. Draag in dat geval schoenen met een rubberen zool met weinig tot geen profiel. Vermijd sterk grippende rubberen zolen. Die belasten binnen de kortste keren je knieën en enkels.

Gentse Hoppers Facebook groep

Word lid van de Gentse Hoppers Facebookgroep en blijf op de hoogte van wat er leeft in het swingwereldje. Leuke dansfeestjes, straffe workshops, interessante links, … je vindt het er allemaal terug. Ook met je vragen kan je er terecht.