Algemene Werking

Wil je je actief inzetten voor onze scene? Of ben je gewoon benieuwd naar wat we doen? Kom dan naar een van onze Gentse Hoppers-vergaderingen. Elke Gentse Hopper is welkom. Bevestig gewoon even op voorhand via het Facebook-event dat je komt. De eerstvolgende Gentse Hoppers-vergadering staat steeds op onze homepagina aangekondigd.

Enkele keren per jaar sturen we een Gentse Hoppers-nieuwsbrief uit. Wil je graag op de hoogte blijven van het reilen en zeilen binnen de Gentse Hoppers-scene? Schrijf je dan in en ontvang de nieuwsbrief in je mailbox.

Lees hier de vorige nieuwsbrieven.

Activiteiten

De Gentse Hoppers Exchange is een (inter)nationaal dansevenement, georganiseerd door de Gentse Hoppers. Drie dagen lang laten Lindy Hop-dansers uit binnen- en buitenland zich onderdompelen in een mix van activiteiten, overgoten met een flinke scheut live jazz- en swingmuziek.
Website Gentse Hoppers Exchange

contact: Eva Kasier

Geen leukere manier om je Lindy Hop-moves te oefenen dan op de dansvloer. Elke maand organiseren we een “Practise Your Moves”-avond in Danshuis De Ingang. Elke PYM start met een gratis workshop door een ervaren danser. Daarna is het dansen, dansen, dansen op de swingtunes van onze dj’s. Beginner, intermediate, advanced: iedereen is welkom.

Wil je meehelpen tijdens een Practise Your Moves? We kunnen altijd hulp gebruiken achter de bar en de dj-tafel. Geef je naam door via het event in de Gentse Hoppers-kalender of via het Facebook-event.

contact: Michael Gysels

Een Each One Teach One is iets tussen een social dance en les. Het idee is om ergens samen te komen en lekker te dansen, maar elkaar ook te helpen verbeteren, nieuwe dingen uit te proberen, elkaar vragen stellen en dingen uit leggen. Op een gewone social dance is hier meestal geen ruimte voor. Bij de EOTO ligt de focus echt op oefenen.

contact: Joren Van Eyken

Elke derde zondag van de maand (indien mogelijk) gaan in het Vooruit Café ‘s namiddags de stoelen en tafels aan de kant. De Gentse Hoppers voorzien enkele kwalitatieve Dj’s en de rest gaat gewoon vanzelf. Dansen! Perfect voor mensen met kinderen en/of die tijdens de week er elke dag vroeg uit moeten.

contact:

Een Urban Hop is een openlucht social dance. Gewapend met een boombox en mp3-speler vol swingmuziek trekken we naar een leuk dansplekje in de stad. Een Urban Hop wordt vaak lastminute georganiseerd en aangekondigd in onze
Facebookgroep.Wil je zelf een Urban Hop organiseren? Stuur een bericht naar Gentse Hopper Sofie Trossaert voor de boombox. Zoek een leuk dansplekje, vermeld de Urban Hop op Facebook, haal de boombox op en dansen maar!

contact: Sofie Trossaert