Organisatie

Over ons

De Gentse Hoppers dansen Lindy Hop, Charleston, Balboa, Tap, Authentic Jazz en Blues. Ontstaan in de Afro-Amerikaanse cultuur kenden deze dansen een enorme bloei tussen de Roaring Twenties en de Nifty Fifties. In de jaren tachtig begonnen zij bescheiden hun revival. Vandaag vind je overal ter wereld groeiende en bloeiende swing dance scenes, en dat is in Gent niet anders!

Als groep creëren we een ondersteunend platform dat deze danscultuur de zuurstof geeft om verder te groeien. Op een open en sociale manier en vaak op geheel vrijwillige basis werken onze enthousiaste dansers samen bij het organiseren van evenementen die gaan van kleine living room social dances tot grote meerdaagse dansfeesten als de Gentse Hoppers Exchange. We brengen alles wat leeft rond swingdans in Gent samen en zijn een aanspreekpunt voor iedereen die er nieuwsgierig naar is.

Waarden

We vinden het erg belangrijk de nadruk te leggen op het feit dat wij enkel authentieke Afro-Amerikaanse jazz dansen dansen en dus ook enkel hier rond werken. We streven voor een zo open mogelijke structuur, sociaal en toegankelijk, met respect voor elke deelnemer van de scene. We leven voor en door onze gemeenschap van vrijwilligers en ondersteunen elkaar waar mogelijk om samen te groeien. Een goede balans tussen structuur en creativiteit is een voortdurende uitdaging.

Doe jij ook mee?

Kom naar de Gentse Hoppers Vergadering! Enkele keren per jaar komen we samen met iedereen die zin heeft zich actief in te zetten als Gentse Hopper om te kijken wat er moet, mag en kan gebeuren. De verschillende werkgroepen geven een update van hoe het staat met hun project, wat er gebeurde sinds de laatste vergadering en wat de toekomst brengt. Daarna is er een varia moment waar nieuwe projecten kunnen voorgesteld worden, problemen aangekaart kunnen worden, etc. Kom jezelf zeker voorstellen als je nieuw bent in onze scene en je deel wil uitmaken van het grotere geheel en niet enkel wil “consumeren”. Letterlijk iedereen welkom, heel graag zelfs, vele handen maken licht werk! Samen kunnen we bergen verzetten!

De eerst volgende Gentse Hoppers Vergadering staat steeds op de kalender

Contact

Toch nog een vraag waarvan je het antwoord hier niet vind? Spreek een van de dansers aan, stel je vraag in onze Facebook groep of email ons op info@gentsehoppers.com.

Trekkers

Jij? Jouw inbreng en hulp is zeer welkom!
Frederic Verhaegen Gentse Hoppers Exchange, website
Helena Verheyen Gentse Hoppers Exchange, Helena Verheyen, Crazy Legs
Joren Van Eyken Each One Teach One, Website, Swing Tanzen Verboten
Kris Bauwens Gentse Hoppers Exchange, Back to Blues, Kris Bauwens, Ghentlemen, Stompin’ at Barville, De Ingang
Leni Denorme Gentse Hoppers Exchange, Crazy Legs, LouisLou
Lorelei Schaumont Each One Teach One, Swing Tanzen Verboten
Marijke Knockaert Practice Your Moves, Vooruit Hop!, Balboa Break Time
Michael Ghysels Practice Your Moves, The Cherry Dots
Sep Vermeersch Back to Blues, SEp, Dipsy Doodles, Crazy Legs, Ghentlemen, LouisLou,
Simon Lagrange Vooruit Hop!, Dipsy Doodles, ‘t Mouvement, Crazy Legs
Eva Kasier Gentse Hoppers Exchange, financiën
Frederik Engelen Gentse Hoppers Exchange
Frederic Lie Gentse Hoppers Exchange
Maaike De Prins Gentse Hoppers Exchange, website, Nieuwsbrief